Naar de privé of een rusthuis
Hoe zeg ik de woning op
Je kunt de woning alleen opzeggen met een aangetekende brief of door een opzegdocument in onze kantoren in te vullen. Je ontvangt van ons een bevestiging van je opzeg.
Enkel e-mailen of telefoneren is niet genoeg.
De opzeg geldt alleen voor de persoon die de opzeg ondertekent. Wil het ganse gezin de woning verlaten, dan moet iedereen die ouder is dan 18 jaar en mee de woning huurt, het opzegdocument ondertekenen.
Hoelang duurt de opzeg
Als iedereen uit de woning vertrekt, duurt de opzegtermijn 3 maanden. Die termijn begint te lopen op de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin de opzegging werd gegeven.
Bv: Je stuurt ons een aangetekende brief met daarin jouw opzeg op 12/08/2018. Wij ontvangen de brief op 14/08/2018. De opzegtermijn start op 01/09/2018 en duurt tot en met 30/11/2018.
Als de laatste overblijvende huurder (in het geval van een gezin) overlijdt, geldt een kortere opzegperiode van 1 maand.
Als de laatst overblijvende huurder naar een rust- en verzorgingstehuis verhuist, dan kan je een kortere opzegperiode van 1 maand vragen.
Laat de woning in goede staat achter
Tijdens de opzegperiode geven wij kandidaat-huurders jouw telefoonnummer. Zij maken met jou een afspraak om naar jouw woning te komen kijken.
Voor je verhuist, moet je de woning proper maken en in een goede staat aan ons teruggeven. Dat controleren we tijdens de plaatsbeschrijving. Is alles is orde, dan krijg je jouw waarborg terug. Je geeft jouw sleutels af aan de medewerker die de plaatsbeschrijving doet.
Tijdens de plaatsbeschrijving nemen we ook samen de meterstanden van gas, water en elektriciteit op. Laat ze dus niet afsluiten.